Mediator Brunssum

Vind een betaalbare mediator in Brunssum

Afgelopen 7 dagen hebben 6 personen uit Brunssum meerdere offertes opgevraagd voor een mediator uit Brunssum.

Vraag nu ook vrijblijvend offertes op voor jouw opdracht!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis ornare, lorem eget cursus condimentum, elit elit suscipit velit.

- Sjoerd van den Broek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis ornare, lorem eget cursus condimentum, elit elit suscipit velit.

- Roy Hermans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis ornare, lorem eget cursus condimentum, elit elit suscipit velit.

- Annemieke Vermeulen

Aanvraag indienen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam nunc ante, interdum quis consectetur sit amet, rutrum id ligula. Nulla cursus hendrerit fermentum.

Even wachten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam nunc ante, interdum quis consectetur sit amet, rutrum id ligula. Nulla cursus hendrerit fermentum.

Vergelijken!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam nunc ante, interdum quis consectetur sit amet, rutrum id ligula. Nulla cursus hendrerit fermentum.

Hoe werkt mediation in Brunssum & wat is het

Een mediator is een onpartijdige bemiddelaar die partijen in een conflict helpt om weer samen in gesprek te komen en te zoeken naar een voor beide partijen aanvaardbare oplossing. Een mediator kiest geen partij en zal nooit een oordeel vellen, zoals bijvoorbeeld een advocaat doet of een rechter. Hij of zij luistert voornamelijk naar de mening van allebei de partijen en zal vervolgens proberen de problemen duidelijk te krijgen. Het uiteindelijke doel van een mediation proces is dat er een overeenkomst wordt afgesloten tussen betrokken partijen, en dat zij zelf tot die overeenkomst komen en bovenal dat deze aanvaardbaar is voor alle partijen. Op een later moment kan deze overeenkomst worden vastgelegd in een wettig document. Op deze manier kan men voorkomen dat er op een later tijdstip weer een conflictsituatie zal ontstaan.

Conflicten van zakelijke of bijvoorbeeld relationele aard, een mediator uit Brunssum biedt uitkomsten.

Conflicten komen regelmatiger vaker voor dan u zult denken. Er kan geen oplossing worden gevonden voor de geschillen die men heeft. Verhoudingen worden slechter en men is niet meer bereid naar elkaar te luisteren. Meningen verharden. U kunt in zulke situaties natuurlijk een advocaat raadplegen, maar dat is meestal niet nodig.

Mediation, of bemiddeling bij conflicten in het Nederlands, wordt sinds de jaren tachtig ingezet en groeit in populariteit. Vaak wordt mediation vandaag de dag gebruikt als de eerste stap naar de oplossing van een conflict.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Brunssum onder andere inroepen voor:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere zakelijke geschillen
  • conflicten tussen de overheid en burgers

Hoeveel kost een mediator uit Brunssum

Het uurtarief voor mediation is verschillend per mediator. Daarom liggen de tarieven zo ver uit elkaar. Voor bedrijven en voor particulieren gebruiken de meeste mediators andere uurtarieven. Het eerste gesprek, oftewel het intake gesprek, is meestal gratis en na dat gesprek zit men nog niet vast aan enige verplichtingen. De mediator zal u vaak in dit eerste gesprek het uurtarief mededelen dat u moet betalen en er zal dan ook worden aangegeven hoeveel gesprekken nodig zullen zijn.

Mediators die samenwerken met de Raad voor Rechtsbijstand kunnen voor u subsidie bij de overheid aanvragen, dit is de zogenaamde toevoeging. Wanneer u aan de voorwaarden voor de subsidie voldoet, betaalt u slechts een eigen bijdrage. Uw inkomen en eventueel eigen vermogen zijn ook van invloed op de subsidie. Uw mediator kan u hierover informeren.

De totale prijs van een mediation hangt af het aantal gevoerde gesprekken. Meestal zijn er tussen de drie en vijf gesprekken nodig om de partijen tot een oplossing te laten komen. Kan men het niet eens kan worden, dan kan men de onenigheid alsnog aan de rechter voorleggen. Het starten en voeren van een rechtbank proces is wel veel duurder dan mediation.

Ook toe aan mediation? Vindt hier uw mediator uit Brunssum, door uw gegevens achter te laten. U krijgt dan van verschillende lokale mediators een offerte in uw e-mail waarmee u verder kunt om het conflict tot een oplossing te brengen.

Ik ben Jan Janssen, regiomanager in Brunssum. Ik koppel u graag aan een lokale mediator.

Zoeken naar professionele mediation regio Brunssum?

Het is te aan te raden een mediator te kiezen die is aangesloten is bij [brandname]. Om te worden bijgeschreven, moet een mediator aan verschillende kwaliteitseisen van de federatie voldoen. U kunt zeker weten te maken heeft met met een zeer ervaren en professionele mediator, als deze is aangesloten bij [brandname]. U kunt er tevens zeker van zijn dat de mediators die bij ons ingeschreven staan, zijn geregistreerd in het nationaal register.

Voorkom een juridisch proces. Een uitspraak van de rechter kent winnaars en dus ook verliezers, bij mediation komen alle partijen als winnaar uit de bus. U kunt bij ons op het platform gemakkelijk meerdere mediation prijsopgaven opvragen. U kunt dan gemakkelijk verschillende mediators onderling vergelijken en besluiten welke mediator u in de arm wilt nemen. De voordeligste? Of misschien een bij u in de buurt?

Het grootste pluspunt van professionele mediators in Brunssum is, dat alle partijen het uiteindelijk eens worden en toch nog een oplossing vinden waar allebei aan gewerkt hebben en waar beide partijen achter staan. Bij een juridisch proces heeft u maar te accepteren wat de rechter besluit en dat is wellicht niet in uw voordeel.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Professionals uit andere branches in Brunssum